tiistai 11. elokuuta 2015

Viimein kesä ja kaffeet ulkona


Perjantai 7. 8 -15


Kivoja ihmisiä ja huikaisevia elämäntarinoita....monta aihetta lauluun...

Viikko meni taas nopeasti hyvässä seurassa. Tässä porukassa on todella hyvä meininki ja uusia kehitysideoita putkahtelee esiin päivittäin. Tätä sanoisin innostavaksi ja innovatiivikseksi työyhteisöksi, kaikkia kuunnellaan ja kaikki saavat tuoda ideansa julki, myös tietenkin asiakkaamme, koska juuri heitä vartenhan me täällä olemme ja työtä teemme.


Sosiokulttuurinen vanhustyö (joka on minulle erityisesti se ykkösasia ja jota haluan edistää ja kehittää kunnassamme enemmänkin) kantaa myös hedelmää: V-M Järvenpää ja  kaksirivinen on antanut hienoa esimerkkiä muille paikkakunnan kulttuurinharrastajille ja ainakin yksi trubaduuri Mahnalasta kitaroineen on lupautunut niinikään esiintymään klubillemme silloin tällöin. Hienoa, olen enemmän kuin tyytyväinen! Veikko Pentillä on ohjelmistossaan mm. Tapio Rautavaaran lauluja sekä kerrottavana monta mielenkiintoista tarinaa menneisyyden Hämeenkyröstä. Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää...


Nykyisiä ja tuleviakin klubin esiintyjiä ajatellen mööbeliseerasin (siirsin huonekaluja) tänään klubimme ohjelmakammari/olohuoneessa niin, että sinne mahtuu tällä hetkellä noin 20 kuulijaa, lisäksi pienellä sovittelulla voisi saada vielä 5 tuolia lisää. Ainakin V-M on sitä mieltä, että paikka on nyt hyvä, akustiikka kohdillaan, tilassa helppo soittaa, kuulijat tarpeeksi lähellä ja tunnelma sopivasti intiimi ja "klubimainen". Tervetuloa ohjelmatuokioihin myös KMK.n asukkaat. Mukaan mahtuu muutamia kerrallaan ainakin maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo. 12.30 - 13.30. 


Kuuntele täältä "Lauluni aiheet":

https://www.youtube.com/watch?v=Ilj0Ay3dYEc


"Sua muistin jääkukkasin":

https://www.youtube.com/watch?v=lqIQYkm3j1s  


------------------------------------------------------------------------------


Tiistaina 4.8 -15


Taas valmistui yksi nojatuolin matto, Elvi on ahkera virkkaaja....

Viikko alkanut jälleen vauhdikkaasti ja mukavaa, että säätilakin muuttui aurinkoisemmaksi. Tosin emme häiriinny sateesta emmekä tuulesta, mutta kirkas taivas ja auringonpaiste on toki aina kesällä paikallaan.


Olemme asiakkaiden kanssa pohtineet varsin mielenkiintoisia juttuja. Viime viikolla erään ryhmän kanssa kerrottiin kummitusjuttuja, selittämättömiä tapauksia menneisyydestä, joille tarinoille kuitenkin löytyi aina lopulta "järjellinen" selitys. 


Pohdimme myös, miten ihmisen muisti ja muistaminen on ihmeellinen juttu kuten myös muistamattomuus. Olen keskustellut useankin muistisairaan kanssa, joidenka sairaus on vielä siinä vaiheessa, että itse ymmärtää olevansa muistisairas: "On kuin harhailisi jossain aivan oudossa paikassa ja vastaan tulee ainoastaan outoja ihmisiä....



Musiikilla ja laulamisella on tervehdyttävä vaikutus erityisesti muistisairauksista kärsiville. Vaikka moni muu asia saattaa olla täysin unohtunut, jotkut laulun sanat eivät: "tämän minä kyllä muistan... Musiikin tervehdyttävä vaikutus ikäihmisten hoivassa on erityinen, yhä uudelleen hämmästyn asioita ja muistoja, joita musiikki tuo pintaan jopa vuosikymmenten takaisista kätköistä. 


Karjalan poikia....kyllä mie tämän polkan muistan, silloin nuorena Pyhäjärvel, mie olin kova tyttö tanssimaan... ...mut en mie ennää tanssi, vaik miten sirmakka sois...parempi vaan kuunnella ja muistella vanhaa Karjalaa tässä paikallaan....




Karjalan poikia:https://www.youtube.com/watch?v=B4VHVxAAxZk


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti